„У БОЈАМА ДЕЦЕ“

Током  викенда 16. и 17. 6. одржана је трећа по реду Манифестација „У бојама деце“ у организацији Удружења сомборских учитеља.
„Ваши вам учитељи обећавају да ћемо дати све од себе да задржимо осмехе на лицима наше деце“ били су уводне речи председнице Удружења учитеља Ружице Вукелић на отварању наставничког и ученичког  стваралаштва одржаног 16. 6. у препуној сали Студиа 99, Народног
позоришта.

Преко 100 извођача деце узраста од 7 до 11 година одушевило је дупло више родитеља и мноштво уважених и драгих нам гостију.
Сцену су анђеоским гласовима испунили хорови Теслини славуји из ОШ „Никола Тесла“ из Кљајићева под вођством диригентице Милане Бјеливук и „Цицибани“ из Музичке школе „Петар Коњовић“ под вођством диригента Александра Алића.
Вештином говорења стихова задивили су нас и засмејали најмлађи рецитатори из ОШ „Иво Лола Рибар“ чији су ментори учитељице Мирјана Лукић и Тања Огризовић као и рецитатор из ОШ „Петефи Шандор“ чији је менотр учитељица Анђелина Топић.
Врхунац вечери приредили су нам ученици три одељења трећег разреда ОШ „Аврам Мразовић“ изводећи представу „Прича из Коцкограда“ за коју је режију урадила учитељица Татајана Колар. Представа говори о одрастању једне лоптице међу коцкицама о различитости, одбачености, прихватању и правом другарству. Комбинацијом мјузикла, форум театра и драмских секвенци деца су нас још једном подсетила на важност емпатије, толеранције и
породице у животу сваког детета. Учитељице Татјана Колар, Наталија Павков и Соња Орлић
показале су завидну вештину режирања захтевне представе.
Председница скупштине удружења Татјана Колар која је уједно и водила сам програм истакла је да је на ликовно литерарни конкурс „Хероји нашег доба“ који смо ове године одржали под мотом „Једна пчела један цвет, мноштво пчела дечији свет“ на адресу Удружења пристигло
укупно 562 ликовна и 67 литерарних радова и да су на конкурсу учествовале 53 школе и 89 учитеља из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Један број награђених ликовних радова могли смо видети на слајдовима током програма а три награђена литерарна рада прочитали су нам млади песници Анђела Жижа, Марко Крумерац и Јасмина Канурић. Велики број пристиглих ликовних радова изложили смо у Соколском дому.
Празник дечије радости наставили смо сутрадан, 17. 6. у оквиру дела манифестације под називом “Шарено двориште“. Преко 150 ученика из готово свих школа из Сомбора као и из Сремске Каменице, Гакова, Лалића, Дорослова и Кљајићева узело је учешће у различитим активностима.
Сам програм започео је поздравом координаторке Шареног дворишта Љиљана Мудринић и ревијом Спортског плеса у извођењу балерина из „Фигуре“под вођством наставница Драгане Пезељ и Иване Милошевић . Посебну пажњу изазвали су најмлађи плесачи изводећи сплет
првих плесних кретњи „Плесић“ из Раванграда.
Радомир Малбашки председник пчеларског друштва „А. Максимовић,, уручио је присутним награђеним ученицима дипломе и донирао мед .

Спортски полигони тестирали су спретност и брзину а осмислиле су га и и реализовале професорка Светлана Бујшић и студенти Педагошког факултета. Највише такмичарског жара и ове године изазвала је игра Између две ватре.