РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА

Поводом Дана просветних радника, Удружење сомборских учитеља је организовало литерарни конкурс под називом "ЈА УЧИТЕЉ", на који су се јавили  учитељи из Србије и региона.

 Циљ конкурса је био да учитељи искажу своје виђење учитељске улоге, своје изазове и радости, своје снове и надања. Желели смо да чујемо њихове приче, њихове емоције, њихове мисли.

 Лидија  Неранџић-Чанда и Марина Антић Хајнал, професорице српског језика у сомборској Гимназији  „ Вељко Петровић“ имале су  тежак задатак да одаберу три најбоља рада. Након пажљивог читања и вредновања, жири је донео следећу  одлуку.

 

Добитници литерарног конкурса „ЈА УЧИТЕЉ" су:

•         1. место - Тамара Kомар из ОШ „Илија Kишић“ Зеленика, Црна Гора. Тамара је испричала своје успомене на двоје својих бивших ученика, Невену и Матију, који су се истакли својим литерарним и ликовним радовима. Састав је писан у првом лицу, у форми писма, и садржи елементе аутобиографске прозе.

•         .2. место - Стамен Миловановић из Ниша, Србија. Стамен је написао занимљиву причу о томе како је учитељ хтео да прескочи школу, а у ствари је искористио прилику да одржи лекцију о значају сумјне, логике И знања.

•         3. место - Данијела Пејчић из ОШ „Стеван Мокрањац“, Kобишница, Србија. Данијела је причала о забуни која је настала  због различитог изговора И значења речи јело на српском И енглеском језику. Анегдота је смешна И симпатична али И поучна јер указује на важност комуникације И  међусобног  разумевања.

Честитамо свим добитницима и захваљујемо свим учесницима на њиховом труду и ентузијазму. Ваше приче су нам показале да сте ви учитељи који мењају свет на боље, који образују и васпитавају нове генерације, који шире знање и љубав. Ви сте учитељи који нас чине поносним и срећним.

Хвала вам што сте део наше заједнице.

Срећан вам  Дан просветних радника! 

  • Назив: РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА
  • Област: литерални конкурс
  • Датум објављивања: 08.11.2023.
  • Конкурс је отворен до: 08.11.2023.
  • Категорија: литерални конкурс