Сомборско зимско распустилиште

Удружење сомборских учитеља успешно је привело крају пилот пројекат под називом Сомборско зимско распустилиште – СОЗИРА. Циљ овог пројекта је био да се ученицима омогући квалитетно провођење слободног времена током зимског распуста.

Од 9. до 13. јануара смењивале су се едукативне и креативне активности на различитим локацијама у граду и у сарадњи са више институција. СОЗИРОМ је било обухваћено више од 150 ученика, млађег школског узраста како из градских, тако и из сеоских школа-Гаково, Растина и Кљајићево.

Учитељице Татјана Колар, Наталија Павков, Љиљана Мудринић, Ружица Вукелић, Ана Лончар, Милица Пуља, Сања Милетић Ковач и Драгана Мандић одржале су неке од радионица, а и пратиле децу на радионицама које су организоване у сарадњи са Основном школом Аврам Мразовић" у Сомбору, Основном школом "Никола Тесла" у Кљајићеву, Педагошким факултетом у Сомбору, Рукометним клубом „ Раванград“, Стрељачким клубом „ Блек Хорс“ (Black Horse), Градским музејем, Галеријом „Милан Коњовић“, Ватрогасном спасилачком бригадом из Сомбора, Домом културе из Гакова и Друштвом за борбу против рака Сомбор.

Заменица градоначелника Љиљана Тица и градска већница Анита Стојаков примиле су и поздравиле учеснике СОЗИРЕ у Свечаној сали Жупаније.

У оквиру овог пројекта одржала се и Чајанка за здравље, у сарадњи са Друштвом за борбу против рака, а намењена мајкама и женама Гакова.

Оно што желимо посебно да истакнемо и што говори у прилог величини учитељске професије јесте да смо, на позив Дома културе из Гакова, одржали и радионице за децу Гакова, а и Растине. У Растини је радионица одржана за једног првака чиме су учитељи показали да њихову мисију чини задовољство и радост сваког детета понаособ .

С обзиром да се овај пилот пројекат показао као оправдан, те да постоји добра воља и међу ученицима и међу родитељима, намера Удружења сомборских учитеља је да организује и СОЛЕРУ – Сомборско летње распустилиште.