Сoмборско зимско распустилиште СОЗИРА

Средином децембра уприличен је сусрет Заменице градоначелника  Љиљане Тица и чланице Градског већа за културу и образовање Аните Стојаков са представницама Удружења сомборских учитеља, председницом УСУ  Ружицом Вукелић и председницом Скупштине УСУ Татјаном Kолар. Повод разговора био је идеја Татјане Kолар о покретању  активности за децу током зимског распуста, а коју је подржало Удружење сомборских учитеља. У кратком року у УСУ је формирано радно тело које је осмислило назив манифестације, поставило циљеве и израдило план нове, зимске активности УСУ-а  који је предат  на увид заменици градоначелника И чланици градског већа за културу И образовање. Понуђена активност граду јесте Пилот пројекат под називом  СОЗИРА, а што јесте скраћеница за Сомборско зимско распустилиште.

 

Kако је из општине стигао позитиван одговор, Удружење сомборских учитеља покреће СОЗИРУ зимску манифестацију културе и ваннаставних активности са едукативним и забавним карактером, за децу од 6 до 12 година. Њом се деци у последњој седмици зимског распуста, бесплатно у преподневним часовима нуде различите активности едукативног, спортског и уметничког садржаја, уз присуство учитеља –водитеља активности И госта из области којом се активност бави.Потребно је истаћи да СОЗИРА  покреће и активности за децу и у селима наше општине, те се планира током овог зимског распуста обухвати неколико села, а са активношћу која се реализује у срадњи са Градским музејем Сомбор, “Музеј у коферу”и сликање на тему Мој омиљени предмет из прошлости. Активности су планиране за последњу седмицу распуста како се исте не би преплитале са већ традиционалним зимским активностима Туристичка организације Сомбор.


Учитељи и ученици дружиће се ван учионица у Пилот пројекту СОЗИРА  на спортском, уметничком ,истраживачком И математичком сату , а који ће бити реализовани у периоду 09.јануар-13.јануара 2023.год.