ПРИЗНАЊЕ ПРОФЕСОРИЦИ ЛИДИЈИ НEРАНЧИЋ ЧАНДИ

Удружење сомборских учитеља не чине само учитељи, него и наставници и професори. Сви који шире знање, уче и подучавају друге су за нас учитељи. Једна од њих је и уважена професорица српског језика и књижевности у сомборској гимназији – Лидија Нeранчић Чанда.

На свечаности поводом обележавања сто педесет година постојања Гимназије, професорица Чанда је примила изузетно признање за свој дугогодишњи рад као једина професорица са највише добијених признања у последњих педесет година постојања ове институције. Навешћемо само нека од њених достигнућа, јер заиста је тешко побројати све што је освојила: два пута добила награду „ Ђорђе Натошевић“, награду „ Аврам Мразовић“ десетине признања за освојена прва места из књижевности, језика и лингвистике, два пута вођа Олимпијског лингвистичког тима за Србију, златна значка Културно-просветне заједнице Србије, једна је од дванаест најиновантнијих наставника у свету…

Кроз шалу за себе каже и речи Зорана Радосављевића истиче као животни мото – „…Добро је да још увек делујемо нормално!“Ми као Удружење смо посебно поносни што је имамо у својим редовима и радујемо се свакој сарадњи са њом.