ИЛУЗИЈОМ ЗА ИНКЛУЗИЈУ

На великој сцени Народног позоришта у Сомбору, 30. октобра 2022.године одржана је премијера драмског приказа „Линија разграничења“  коју је Удружење слепих и слабовидих и драмска секција ОШ „ Иво Лола Рибар“ из Сомбора одиграло испред три стотине посетилаца.

Пројекат под називом „Илузијом за инклузију“ подржало је Министарство за културу и информисање, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и сарадњу са верским заједницама, Град Сомбор и наше Удружење сомборских учитеља.

Велики допринос целом догађају поред Тање Огризовић  из ОШ ,,Иво Лола Рибар“ из Сомбора (ауторке текста и режисерке представе) дале су и друге представнице Удружења.

Љиљана Мудринић  из ОШ ,, Доситеј Обрадовић“ из Сомбора  је одржала интерактивно предавање  о инклузији и вршњачком насиљу на тему „Ми то овако“, а дечји хор  „Теслини славуји“  из ОШ ,,Никола Тесла“ из Кљајићева под руководством  наставнице Милане Бјеливук Ковач  отпевали су песму „Не ругај се“ и при томе користили знаковни језик – чиме је још више дат акценат на ову врло осетљиву тему.  Ученици  трећег разреда ОШ „ Доситеј Обрадовић“  под руководством учитељица Наташе Стојановић и Мирјане Лазинице дале су свој допринос снимањем звучног колажа Миле Куран – чланице Удружења слепих и слабовидих.

Цео догађај водила је Татјана Колар учитељица из ОШ „ Аврам Мразовић“  из Сомбора и  и једино што можемо да закључимо да је све ово  оставио велики утисак на посетиоце, а план је да сама представа буде одиграна у свим сомборским школама.

 

 

Линкови: 20221031 - Članovi udruženja za slepe i slabovide na "Daskama koje život znače" - YouTube