Студијско путовање у Сремске Карловце

У суботу, 16. октобра 2021. године Удружење сомборских учитеља реализовало је своје прво студијско путовање у Сремске Карловце – колевку српске културе. На овом студијском путовању било је присутно шеснаесторо просветних радника из основних школа сомборске општине, који су имали само речи хвале за комплетну организацију.
Прво што смо обишли био је центар С. Карловаца где смо посетили Патријаршијски двор.Ту нас је дочекао водич са богатим излагањем, али и исцрпним одговорима на наша питања. Након тога обишли смо ризницу вина у склопу двора, затим Саборну цркву Светог Николе .
Потом смо се упутили уским улицама до Видиковца, где се налази споменик Душку Трифуновићу одакле се пружа нестваран поглед на Нови Сад и околину. Посетили смо и Завичајну кућу подунавских Шваба. Пошто је време брзо пролетело, дужу паузу за ручак имали смо у ресторану „Крушедолка“, који се налази уз сам манастир Крушедол.
Наше путовање завршили смо обиласком манастира Гргетег. Пуни позитивних утисака и са жељом да поновимо слично путовање, упутили смо се ка Сомбору!